perjantai 25. tammikuuta 2013

Kokemuksia!


Skytree, Jani, Iida ja Otto
Taaspa on viikko vierähtänyt Tokiossa ja nyt pääsee viikonlopun viettoon. Viime viikonloppu oli aivan huikea, käytiin Tokyo Skytreessä, mikä on maailman korkein torni! Päästiin 450 metrin korkeuteen ja oli aivan mielettömät näkymät, ei edes kuvat riitä kertomaan sitä kokemusta!

Skytreessä oli puolensa, siellä oli muutama muukin innokas lähtenyt maisemia katsomaan! Kun kaksi tuntia oltiin kierrelty muualla odotellen, että päästiin vihdoin jonottamaan lippuja, siinä menikin sitten toiset kaksi tuntia, että saatiin ne liput ja päästiin taas jonottamaan hissiin! Mutta kummasti tuli energiaa, kun itse torniin lähti hissi nousemaan! Kaikki odotus kyllä palkittiin, itselle varmasti yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista!
Tämmöinen näkymä hississä!


Aurinko laski meidän vielä ollessa tornissa, joten taivas oli ihanan punertava! Skytreestä näkyi niin Mount Fuji kuin Tokyo Towerkin. Aivan käsittämättömän huikeat näkymät!

Mount Fuji

Tokyo Tower

Tosiaan odotellessa Skytreehen pääsyä käytiin lähellä Asakusassa, jossa oli ihanan perinteisiä rakennuksia! Siellä oli kadut täynnä myytävää ja mieli teki ostaa semmoinen Maneki neko, eli kissa joka kuulemma tuo hyvää onnea elämään. Asakusassa oli kyllä mukavan näköistä seutua ja sinne näkyi myös, kuinka korkea Skytree todellakin oli. 

Asakusa
Maneki nekoja


Viikonloppuna käytiin myös Odaibassa ostoksilla ja Miraikanissa. Käytiin Miraikanissa (National Museum of Emerging Science and Innovation) katselemassa tieteen ihmelapsien keksintöjä sekä nähtiin robottiesitys. Siisti paikka, jossa oli paljon nähtävää sekä katosta roikkui iso maapallo!



Koirarobo teki temppuja

Kaupungilla vaan tulee nälkä. Buffetin jälkiruokatarjonta!



Ostoskeskuksen robo. Katso kuvan alakulmaan.


Karaoke!
Viikolla täällä on kerennyt tutustumaan enemmän näihin paikallisiin ja varsinkin omiin labrakavereihin. Paljon on myös opittu paikallisesta ruoasta, tällä viikolla on nyt päässyt syömään Okonomiyakia ja Takoyakia. Okonomiyaki on japanese pancake, eli japanilainen pannukakku, johon saa itse valita täytteet, ne sotketaan itse (plus perus ainesosat) ja paistetaan itse! Itse otin tonnikala-vihannes sekoituksen ja oli ainakin nälkäisenä todella hyvää! Käytiin myös viikolla laulamassa karaokea. Oli vähän erilaista kuin Suomessa, mentiin tuollaiseen huoneeseen laulamaan ja sinne sai tilata ruokaa ja juomaa. Mutta mukavaa oli!

Okonomiyaki
Meillä oli labralla keskiviikkona Takoyakiparty, jossa tehtiin takoyakit itse. Takoyaki meinaa mustekalapalloja, joissa lisänä on inkivääriä, sipulia ja kaalia sekä päälle kuivattua tonnikalaa ja yrttiä. Sain tosiaan olla tekemässä ekaa satsia taikinasta ja päästiin kaikki kokeilemaan niitten pyörittelyä ja paistoa. Takoyakeja ja Okonomiyakeja on kyllä pakko kokeilla tehdä Suomessakin!

Takoyaki

Olo täällä Tokiossa alkaa olemaan kotoinen ja sen huomaa muutamista seikoista ja rutiineista: Salikortti hommattu, tietyt kaupat ja kahvilat on jo vakituisessa käytössä, syömäpuikkojen käyttö on jo luonnollista sekä englanninkielen käyttö ei enää vaivaannuta. Myös hair-salongilla on nyt käyty ja eksyinkin jo ekan kerran kilometrin päästä kotia (en tiiä miten eksyin, mutta tulin taksilla kotiin). Tähän kaupungin hulinaan on jo niin tottunut, että mahtaa olla shokki tulla takaisin Suomeen, kun huomaa miten rauhallista siellä oikeasti on. Toisaalta Tokiossa kaikki tuntuu olevan suurta ja ihmeellistä! Ehkä siksi täällä onkin niin siistiä asua!

http://www.youtube.com/watch?v=AAbokV76tkU

Terkkuja Suomeen! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti