perjantai 18. tammikuuta 2013

Whiii!

Noniin! Kohta sitä täällä on oltu jo kaksi viikkoa, kunhan viikonlopun yli eletään :) Tokio on kyllä aivan loistopaikka, en olisi uskonut, että tänne tulo tuntuu näin huikealta, aivan mahtavaa!


Lähdin vaihtoon tänne Tokioon ja olen työharjoittelussa Ochanomizu Universityllä. Työskentelen Siio laboratoriossa, jossa olen mukana Samsungin projektissa, jossa me tehdään vähän uudempaa ilmalämpöpumppua. En tiedä uskallanko kertoa tuotteesta vielä enempää, sillä patentti on vasta vetämässä, joten kerron projektista myöhemmin lisää. Minun rooli projektissa kuitenkin on designin parissa, suunnittelen tuotteelle logon, pakkauksen sekä teen tuotteelle demo videon.


Asun ihan Ochanomizu Universityn lähellä, joten aamuisin (tai siis täällä päivisin) on lyhyt matka kävellä töihin. Tosiaan täällä näitten rytmi sopii mulle täydellisesti, sillä voi nukkua pitkään ja olla illan töissä tai mennä oman aikataulun mukaan. Ochanomizu Universityllä harvoin kukaan on ennen 12 päivällä töissä.


Tokiossa asuessa ei ole vielä kuitenkaan tullut tutustuttua kuin lähialueisiin, kuten Ikebukuroon. Ikebukuro on valtava alue shoppailulle, josta löytyy kitaroista vaatteisiin asti kaikkea mahdollista. Itse olen tosin perehtynyt vain vaatteitten ja tuliaisten etsintään ja ruokaan. Viikonlopun aikaan on tarkoitus tutustuttaa itsensä ruokailuun 450 metrin korkeudessa Skytreessä ja tutustua Asakusan menoon, jossa on temppeleitä ja pääsee näkemään sitä perinteisempää Japania, jota täällä olen jo vähän kaipaillutkin.

Talot täällä on aivan huikean kokoisia ja koko ajan näkyy ympärillä rakennustyömaita. Vanhat puretaan ja uutta tehdään tilalle. 


Ensireaktio japanilaisista oli ystävällisyys. Ja sama reaktio on toistunut koko ajan, sillä täällä ystävällisyys tulee luonnostaan. Kiitettäessä useissa paikoissa on tapana hieman kumartaa, joka on tullut täällä jo itsellekkin tavaksi. Japanissa kumarretaan siinä määrin, missä suomalaiset nyökkäävät kiitokseksi. Toiseksi täällä huomaa heti sen miten siistejä ja tyylikkäitä ihmiset ovat! Kaduilla ei näy roskia, vaikka roskiksetkin ovat harvassa. Ihmisten pukeutuminen on täällä todella tyylikästä ja tosi monella miehellä on täällä puku päällä päivittäin ja useimmilla naisilla hame ja korkokengät.

Aurinko on paistanut ihanasti lähes joka päivä!

...mutta tosiaan täällä satoi jo luntakiin välillä! :D

Japani eroaa monissa asioissa Suomesta. Täällä syönti tapahtuu puikoilla, kirjoittaminen japanilaisilla merkeillä, rullaportaissa seisotaan vasemmalla (jotta kiireisemmät pääsevät ohi oikealta), vesihana kääntyy väärinpäin ja vessanpöntöt on yleisissä tiloissa usein lämmitettyjä. Vessoissa on myös eri nappeja, joista saa vaikka automaattisen pyllyn pesun, jos haluaa. Monissa kaupoissa on tullut myös vastaan, että myyjän lisäksi kassalla on oma ostosten pakkaaja. Myös Armanin liikkeessä näytti olevan oma DJ.


Tokiosta löytyi muumi cafe!

Täällä monet asiat ovat kyllä yllättäneet ja varmasti vielä monia yllätyksiä on vastassa. Tästä se reissu on alkanut ja toivotaan, että mahtavia kokemuksia rikkaampana saa palata takaisin Suomeen. Kiitos hyvän ruoan, seuran ja upeitten paikkojen, ei oo ihan heti kiire takaisin Suomeen pakkaseen! <3

http://www.youtube.com/watch?v=PfUlE2LlGro
Tää biisi täällä soi mainoksissa jatkuvasti, jää soimaan päähän!


4 kommenttia:

  1. Wau! Hieno avaus Tiitu! :) Osaat kyllä kertoa kokemasi asiat todella näpsäkästi! Ihanhan tässä Tokiosta innostuu! :)Voi vitsi, mitähän kaikkea huippua sie ehditkään nähdä ja kokea parin kk aikana!? Lisää kokemuksia ja kuvia odotellessa.. :) T. Äippä

    VastaaPoista
  2. hieno tarina, jatkoa odottelee täälläkin ent. naapurin täti...:)

    VastaaPoista
  3. sinun "retkesi" Japaniin kuullostaa todella upealta! tulet varmasti kokemaan kaikkea kivaa ja mahtavaa ! osaat kertoa kokemasi todella hienosti !blogia on ilo seurata kuin myös matkaasi Japanissa!=)

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Tässä tosiaan jo kovasti suunnitellaan ensi viikonloppua, vaikka on vasta maanantai! :D Mahtavaa täällä on ollakkin ja mukava kuulla, jos viesti välittyy siitä muillekkin :) Terkkuja kovasti Suomeen! ^_^

    VastaaPoista