sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Sushia ja temppeleitä

Kokonainen kuukausi Tokion elämää vierähtää ensi viikolla kalenteriin ja kohta ollaan jo reissun puolivälissä! Oton läksiäisiä vietettiin perjantaina ja tämä herätti kummia fiiliksiä siitä kuinka hurjan nopeaa aika täällä on mennyt!

Perjantaina työpäivän jälkeen lähdimme Ocha-houseen illanviettopaikalle, jonne labran tytöt olivat menneet jo edeltä valmistelemaan syötävää Oton läksiäisiin - mitäs muutakaan kuin sushia! Tonnikalaa, lohta, jotain ravun tapaista, wasabia ja kaikkea hyvää siellä oli tarjolla! Itselle se oli ensimmäinen kerta, kun sushia pääsin maistamaan ja siksi vähän jännitin sitä, koska aijemmin en juuri raakaa kalaa ole syönyt. Sushi oli kuitenkin todella hyvää ja wasabi oli edelleen yhtä tujua kuin aijemminkin. Myöhemmin yksi labran tytöistä kertoi wasabin pitävän mahan kunnossa paremmin raa'an kalan jälkeen. Sushia ehdottomasti teen kyllä kotonakin ja ensi viikolla meillä on toisetkin sushipartyt eri labraporukan kanssa!

Jokainen kasasi omat sushinsa itse

Herkkujälkkäri
Kakkukin leikataan ja syödään syömäpuikoilla!
Viime viikonloppuna käytiin pyörähtämässä Akihabarassa katselemassa elektroniikan jonkinlaista valtakuntaa sekä Ginzassa, joka on Tokion yksi kalleimmista alueista, joka puhui kyllä puolestaan. Ginza oli todella hienoa aluetta, joka näkyi niin uusista rakennuksista, kaduilla ajelevista lamborghineista ja kalliista kahviloista. Sai olla kyllä melko hyvää kahvia, kun yksi kuppi maksoi noin kahdeksan euroa, mutta jäi kokeilematta.

Akihabara
Ginza



Tämän viikonlopun ohjelmana oli Japanin historiallinen kaupunki Kamakura, joka oli myös minulle ensimmäinen paikka Tokion ulkopuolella Japanissa olon aikana. Kamakurassa käytiin kahdessa eri temppelissä ja The Great Buddha -patsaan luona.


Ennen temppeleihin menoa piti "puhdistaa" itsensä vedellä. Kädet tuli pestä ensin ottamalla kaivosta kauhalla vettä, jonka jälkeen piti hörpätä vettä kämmeneltä ja purskutella suu puhtaaksi, ja sylkäistä se pois. Ennen temppeliin menoa pystyi myös karkottamaan pahat henget pois huitomalla suitsukkeista tulevaa savua päällensä.



Itse temppelissä piti noudattaa myös muutamia japanilaisia tapoja. Ensin viskasimme laariin kolehdiksi viisi jeniä, sillä sen uskotaan tuovan enemmän onnea, kuin esimerkiksi 10 jenin kolikko. Sen jälkeen kumarretaan kahdesti, lyödään kädet yhteen kahdesti ja kumarretaan vielä kerran. Kävimme temppelissä vain lyhyen aikaa, joten teimme japanilaisille ominaiset tavat ja lähdimme ulkopuolelle.

Temppeleiden edustalta sai myös ostaa itselleen onnea ja menestystä tuovia amuletteja ja Your Fortune -ennusteita. Itselleni sattui koko porukan parhain ennuste "Sue-kichi", joka lupaili, että voin odottaa hyvää onnea tulevaisuudessa ja pääsen ainakin naimisiin.

Pahat enteet jäi sinne
Your Fortune
 



The Great Buddha



Viikonloppu alkaa taas pikkuhiljaa olemaan takana ja monia kokemuksia rikkaampana voi jatkaa taas arkea Tokion elämässä. Liian nopeaa aika kuluu, mutta vielä tässä keretään venyä moneen paikkaan! Tulevia tiedossa olevia paikkoja ovat mm. hot spring ja Tokion Disneyland! Mutta välillä pitää muistaa tehdä töitäkin! ;D

https://www.youtube.com/watch?v=ZZ95FmsUKbI



Gokigen yō kaikille ! ^_^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti